TekstJes is een tekstbureau. Klinkt best gek, als je in je eentje bent. Ik (Jessica Numann, 36 jaar) noem mezelf ook liever gewoon freelancer. En teksten vind je overal, dus als je naar mijn portfolio kijkt, zie je waarschijnlijk geen enkele rode draad: commercieel, journalistiek, links, rechts, web, print, stoer of zakelijk.

Een goede weergave van wie ik ben, nu ik erover nadenk: een alleseter. Ik houd gewoon van schrijven, waarover maakt me niet zo veel uit. De lol en uitdaging zit ‘m in het overbrengen van de boodschap en het raken van de juiste toon, niet per se de inhoud.

Toch zie ik sommige onderwerpen stiekem steeds terugkomen: human interest, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Ik vind het te gek om met idealistische mensen te werken en probeer met mijn schrijfskills zelf ook mee te helpen met het verbeteren van de wereld.

Maar ook reclamewerk vind ik mooi: ik heb geproefd van het leven als loonslaaf bij een social agency, waar ik enorm veel heb geleerd en waar mijn afwijking om overal een woordgrap van te maken prima tot zijn recht kwam. Zin om nog meer mooie dingen te maken!

Dus… koffie?